top of page

Gecoat-stijlvol: grote fabrikanten wakker worden tot bescheiden stijl

Wanneer Ruba Zai haar eerste video online laadde, wilde de Nederlandstalige Afghaanse geleerde gewoon met andere moslimvrouwen en -meisjes delen hoe ze haar hoofddoek stond. Ze had geen idee dat haar, hijab-tutorials "een online hit kunnen zijn, gezien met behulp van veel internationaal.

De 23-jarige blogt nu voltijd, en deelt ideeën voor de manier om in vogue te lijken, maar is nog steeds in lijn met een miljoen volgelingen.

Zai had een snelle start gegaan om zo te worden beschouwd als "bescheiden trend", aangewakkerd door jongere modevriendelijke moslimmeisjes van Londen naar Maleisië die lang hun gevoelens door middel van conventionele ontwerpers hebben weggelaten. "Ik kon gewoon niet in verband staan ​​met de outfits die je in de gewone merken ziet," vertelde ze van haar huis in Rotterdam. 'Toen we voor het eerst aan het woord kwamen over onze vogue op naburige media, werd er geen hobby in de stijlwereld in deze groep mensen:' ze zijn alleen moslims, waarom zouden we hen moeten richten? ''

bottom of page