top of page

Extra mouwlengte gewenst?

In een komisch theaterstuk is het maar al te grappig om een lange, slungelige kerel te zien lopen in een gek overhemd met veel te korte mouwen. Maar in het echte leven is het helaas not done at all. Wie netjes voor de dag wil komen, moet de moeite nemen om op zoek te gaan naar het perfecte overhemd. Niets is zo onprofessioneel dan aankomen op een sollicitatiegesprek met te korte mouwen. Om nog maar te zwijgen over een overhemd dat steeds uit je broek komt omdat die te kort is qua lengte. Hoog tijd om dus te gaan shoppen beste heren, maar dan wel naar het perfecte overhemd!

Extra mouwlengte overhemden

Als je via Google zoekt naar “extra mouwlengte overhemden”, dan zul je zien dat er online een groot aanbod is aan overhemden voor langere personen. Maar vanaf wanneer ben je nu langer dan de gemiddelde persoon? Dat verschilt natuurlijk van land tot land. Zo weet je vast wel dat mannen in het noorden van Europa een stuk groter zijn dan die in het zuiden. Zet maar eens een Nederlander naast een Spanjaard… Als we uitgaan van de gemiddelde Nederlander, dan mogen we al snel rekenen op een gemiddelde van 180 cm. Iedereen die groter is dan dat, mag al snel gaan kijken bij de extra mouwlengte overhemden.

Mouwlengte 7

Wie op zoek is naar extra mouwlengte overhemden, moet kijken bij categorie 7. Deze overhemden zijn doorgaans zeven centimeter langer dan de standaard mouwlengte 5. Zeven centimeter langer, zowel bij de mouwen als de algemene lengte. Op die manier heb je nooit meer last van manchetten die te hoog komen of een overhemd dat constant uit je broek komt. En zo ga je altijd netjes gekleed naar je volgende gesprek of vergadering. Precies zoals het hoort!


bottom of page